Onsdag!

Igår (tisdag) så var jag och mamma ute och gick en ganska lång promenad och jag sov hela vägen i vagnen. Det är så mysigt att vara ute och gå, man märker att bebisen uppskattar att "skumpa"lite grann i vagnen.


Idag så ska mormor och morfar vara barnvakt för mamma ska storhandla,tvätta och städa (jag kan inte följa med pga att  de låter så högt i tvättstugan). Men mamma kommer hämta mig så fort hon kan =).


Nu är de snart vår igen, de blir min första vår utanför magen. Jag längtar tills jag kan krypa omkring i gräset och till sommaren då jag kan sitta och plaska vid vatten brynet med mamma. Nu finns det bara saker att längta efter.



Melina börjar bli en riktigt stor flicka nu, man märker hur hon utvecklas varje dag..
Nu dreglar min lilla tjej när man äter och ibland börjar hon gråta. Så hon är medveten om att man äter och hon inte får. De känns lite jobbigt, men man rekommenderas att vänta till bebisen är 4 månader med smakportioner (då får jag börja ge henne de den 14 Februari.
)

Så nu är de dags att leka lite med Melina, just nu sitter hon i bilstolen och kollar lite på barnkanalen
De gillar hon =)






Mamma´s Melina <3...

Lördag/ Söndag (idag)

Igår så var jag och mamma på min syssling Lilly´s 1-års kalas, Grattis Lilly!
Vi gav henne en rosa nalle och sen 3pack tights i nylon och en body =). Hoppas hon vart nöjd.
Sen fikade mamma och dem, jag var inte alls på något vidare humör, var nog lite över trött där ett tag.
Tillslut somnade ja på mammas arm men vaknade igen när hon ställde sig med mig. Sen fick jag testa att ligga i min andra syssling Luna´s säng, men de gillade jag inte heller (tror jag saknade min snutte kanin lite som mamma lämnat hemma). Vi promenerade både dit och hem, de var skönt milt väder ute så ja fick en del frisk luft (dock var ja väl inlindad så ja slapp andas in kalluft)

Sen när vi kom hem så var vi hos mormor ett tag, sen följde moster "Betta" (Rebecca) upp och sov med oss, mycket trevligt.


Idag så vaknade inte jag förrän otroliga 09:30 då min mage kurrade jätte mycket. Men mamma hade förberett en flaska innan hon tog upp mig, för jag blir så hungrig på en gång då.
Idag blir det ner till mormor och morfar på eftermiddag/kvällen för mamma och jag ska spela lite bingo lotto och jag ska passa på och gosa med alla där =).

Det får vara nog för denna gång =)
Hejsvejs

Torsdag

Ja sen i måndags när Melina tog vaccinet har hon vart lite gnälligare än vanligt, men vad gör de? Jag har världens underbaraste dotter <3. Hon brukar aldrig vara gnällig annars så någon gång måste hon ju få vara det hon med.

Så idag har vi fått besök av mormor och morfar och morbror Henrik, dem kom när ja precis vaknat upp i min baby sitter säger Melina...Jag stod själv då och lagade wokade grönsaker o så. Henrik passade på att ta sig ett bad, Melina var nog lite avundsjuk där ett tag =).

Jaja nu blir de sova dags snart =)
Hejsvejs..


<3

3 månader <3

Nu är mamma´s tjej stor flicka, idag blir du 3 månader min lilla Melina.
Det är på tiden också för en liten uppdatering:

Längd: 60 cm
Vikt: 6015 g
Mått runt huvudet: 40.3 cm

Allting var normalt och jätte bra, hon följer alla kurvor fint, mamma´s tjej...
Den 11/1 fick Melina sin första vaccinering och sen gillade hon inte så särskilt, första sprutan mot b la kikhosta, polio m.m som hon fick i höger ben gnydde hon bara till av. Men när hon fick den mot lunginflammation i vänster ben så skrek hon till ganska rejält, men lite skrammel med skallra och mammas trygga famn gjorde underverk så de var ingen fara. Hon lugnade sig fort när hon märkte att jag var lugn.

Sen tyckte BVC sköterskan att ja skulle få Melina att ligga mer på vänster sida och titta mer åt vänster, för Melina själv föredrar att alltid ligga på höger sida av huvudet, titta åt höger osv.
Men nu har hon börjat titta åt vänster så fint <3.

Sen så har ja fått en salva utskriven av BVC sköterskan som skulle hjälpa Melina´s torra hud, den innehåller glykol och heter så gott som Propylenglykol (FUNKAR INTE ALLS) Sen fick jag en till salva som heter Miniderm som upplevs att svida i barnets hud (MÄRKER INTE STOR SKILLNAD PÅ DEN HELLER). Melina är liksom snustorr på huden och de spelar ingen roll vad jag smörjer på, de känns som jag testat ALLT. Jag har testat Idomin (rekommenderar ja inte till barn med jätte torr och hud med utslag, då de torkar ut ännu mer), Libero´s baby cream (funkar inte ett skvatt, gjorde så att utslagen blossade upp ännu mer trots att de är parfymfritt och såååå skonsamt), Sen tog ja salva ur en tub med rosa text minns ej namnet på salvan men man kan använda den på allt, typ brännsår, skärsår osv (INGEN EFFEKT) och sen har jag testat att smörja in hennes hud med baby olja (INGEN EFFEKT) Just nu är jag bara förtvivlad, jag vill kunna ge mitt barn de bästa, men just nu känns de jobbigt när INGENTING verkar hjälpa. Jag ska ringa en BVC sköterska imorgon och kolla vad jag ska göra, inge kul när man ser hur hennes hud blir narigare och narigare för varje dag, när hon t.om börjar "fjälla".

Sen så har min tjej blivit så duktig så nu leker hon massor med skallror och sitt baby gym. De är skojsigt. Hon har lärt sig att skilja på levande och döda ting (såsom skallror o sådant), men hon kan fortfarande prata med "döda ting" om hon har tråkigt. En väldigt liten social tjej har jag. Sen har hon börjat med en annan sak, hon dreglar så fort någon äter någonting, börjar suget efter riktig mat? Men man rekommenderas ju att vänta minst till hon är 4 månader.

Dreglandet och "kliandet" i munnen som hon hållt på med ett litet tag bara fortsätter, kan de va en tand på g måntro?

Sen så har  jag börjat prata med Melina´s farmor (hon fick en posetiv överraskning såhär efter jul och nyår). Igår mottog jag 2 paket, ett från Marie och Patrik (Farmor och "plast farfar") och ett från Irene och Claes (Rasmus mormor och morfar) med jätte fina grejer såsom  olika gosedjur, massa kläder, napp, badleksak,m.m. Men i kartongen låg även en present från Melinas pappa där, en nallebjörns skyddsängel en s.k "Angel Guardian" och ett kort med texten hm får återkomma med den, kan ej den utantill och presenterna är hos min mamma.


Nu var de ett långt inlägg men det var längesen. Nu ska jag sova vidare, bilden på mig och Melina är under en vecka gammal så den är en färsking.
Ha de gott allihopa tills nästa gång jag skriver
Melina

Jag och lilla Melina <3


Hej igen

Nu har mamma pratat med min farmor, hon vart jätte glad att få veta att hon är farmor... Men nu ska sova vidare och snart är de dags för en till flaska och att bli insmord och ompysslad..Lite kort inlägg, men mamma får skriva mer nästa gång.

Hej igen

Nu har mamma pratat med min farmor, hon vart jätte glad att få veta att hon är farmor... Men nu ska sova vidare och snart är de dags för en till flaska och att bli insmord och ompysslad..Lite kort inlägg, men mamma får skriva mer nästa gång.

Söndag!

Nu var det ett tag sen mamma skrev här. Jag har en del nyheter att berätta om min dotter. Igår lördagen den 2/1-10 låg Melina på skötbordet och hon vände sig från rygg till sida, så stolt mamma jag är till min lilla Melina...

Sen idag så låg hon på mormor och plast morfar´s säng och då spottade jag ut nappen med flit och då "gnuggade" Melina huvudet tills hon fick tag på nappen. Funkade inte de så tog hon tag med handen om nappen och för den till munnen. Gud vart alldeles varm i kroppen av lycka. Hon är så duktig min lilla Melina...... :P Du är underbar min lilla dotter. Nu är de kallt ute och massor av snö så jag har inte vart ute och åkt vagn så mycket....

Nu ligger Melina nerbäddad hos mormor och sover. =). Nu ska jag passa på o vila lite.. Tufft med nappen upp o ner va?

Nyårsdagen!

Idag så har jag vart en trött donna, för igår var de fullt ös hemma hos mormor och morfar. Alla ville prata och leka med mig, gissa om jag var nöjd över all uppmärksamhet?

Vi hade trevligt igår, jag dregglade jätte mycket för de luktade ju mat överallt igår (mamma funderar på ifall en tand är på g, men är inte de lite väl tidigt)

Jag orkade inte hålla mig vaken till tolvslaget, jag somnade klockan 23:50 i mormor´s famn, men jag hade ett bra nyår i alla fall.

Mamma har fått börja smörja mig med en flaska som är lite svidig, de är mot min torra hud så vi ska motverka att jag får exem. Jag ska bli smord med den 3 gånger om dagen, jag blir lika putt varje gång!

Nu får det vara nog för denna gång, men gott nytt år på er alla önskar: Melina och mamma Anna...Vackraste Melina <3

RSS 2.0