Fredag!

Nu var det ett tag sen jag skrev. Melina har vart lite skrikig den senaste tiden, men ja tror de beror på att min lilla pärla har magknip. Men de är bara vyssa henne och sjunga vaggvisor så får hon annat att tänka på, då ska hon lyssna och prata på samma gång med sitt eget gurglande ljud. Men de som jag tycker är så sött med Melina är att hon "morrar" lite, eller att de kommer ett morrande läte när hon ska prata. Det kan även låta som hon är anfådd när hon vill få uppmärksamhet, min söta lilla Melina <3.

Men de som jag tycker är allra gulligast är när hon "grymtar" som en gris när hon är hungrig. De är såå sött.
Igår kväll så fick jag bada lilla Melina vid kl 23.00 på kvällen för då hade hon kräkts ner sig efter maten, hela håret var fullt av kräk, så jag badade hela henne istället för bara huvud och hals. Hon tyckte de var jätte mysigt i början, men sen var de inte alls kul när vattnet vatt kallare :S, min lilla tös då.

Men Melina gillar stunden efter badet, när hon får ligga i en varm handduk och gosa med mamma, de är nog oslagbart. Sen smorde jag in henne med babyolja efter badet, så nu är hon go o len. (Vill inte ha i babyolja i badvattnet när jag badar henne på egen hand,handfatet är för litet så håret kommer lite i vattnet)

Men inatt sov Melina riktigt bra, hon vaknade inte förrän kl 04:45 på morgonen, och då somnade hon vid 00:00 nån gång. Försöker ha henne uppe mycket på dagen/eftermiddagen så hon ska sova bra på natten.
Idag vet jag inte riktigt vad som händer, jag har nyss matat Melina och hon ligger i sängen o vilar, hon tittar på sitt spjälskydd och tar på det. Melina tycker nog det är jätte spännande.

Nu tänkte jag göra en liten rolig grej, jag lägger först ut 3 bilder på mig som jag markerar med 1,2,3 och sen lägger jag ut 3 bilder på Melina som jag markerar med 4,5,6. Så får vi se ifall ni hittar nå likheter, många tycker vi är extremt lika. Vad tycker du? (OBS! Bilderna på mig är något suddiga eftersom de är tagna med mobilkamera från vanliga kort, fotograf: Mormor)

1.

2.

3.

Och nu Melina´s bilder:
4.

Melina <35.

6.

Och kolla här på en närbild av Melina:

Mel <3

Söndag!!!

Idag har jag och mamma vart ute med Peter och Mikael och gått promenad. Jag låg i vagnen och bara tog de lugnt. Jag vägdes i fredags den 20/11. Jag vägde hela 4315 g och var 53 cm lång. Jag hade 37.6 cm runt huvudet. Mamma är så stolt över sin Melina <3

Melina <3

Tjenis Torsdag =)

Idag har mamma tagit med mig ut på en promenad när Peter åkt till jobbet, vi var och handlade på netto som ligger ca 10-15 min härifrån. De var skönt att komma ut i friska luften. Jag var vaken kanske 5 min av promenaden sen sov jag så gott i vagnen. Mamma var tvungen att sätta på regn skyddet när vi gick för de började duggregna. Men de gjorde inte lilla Melina någonting, för hon låg varmt nerbäddad i vagnen. Melina´s förkylning har blivit mycket bättre. Skönt!

Nu ligger jag och sover och mamma har nyss kommit ut ur duschen och sitter här o uppdaterar min blogg, nice!. Men nu får de vara nog för denna gång. Tjenixen


Mor =)

mamamamama :PMycket kärlek.... <3333Dotter =)

Visst är vi lite lika, men Melina är sötast <3333

Onsdag!

Idag har jag vart jätte snäll, som jag är för det mesta. Peter gav mig mat innan han åkte på jobbet vid kl 13:00 och jag sover fortfarande. Dem 2 senaste nätterna har vart lite kämpiga för mig. Jag har inte riktigt velat sova, men mamma och Peter har tagit hand om mig bra. Jag har säkert växt en massa nu när jag sover så mycket på dagarna. Mamma ska beställa vägning här i Nybro åt mig till på fredagen den 20/11.Nu ska mamma gå och titta till mig. Jag är den snällaste bebisen som finns, å
såklart den sötaste med =) Melina <3MAMMA ÄLSKAR DIG MELINA!

Melina

Måndag!

Igår gjorde jag min andra långa resa, jag reste med mamma och Peter ner till Småland. Jag sov mest hela tiden, men sen vart jag hungrig så då fick mamma och Peter stanna så jag kunde få lite käk i magen =). Jag tyckte om att åka bil men de var skönt när mamma lyfte ur mig ur bilstolen så jag fick vila min lilla nacke lite, ni vet de är rätt jobbigt att sitta som en packad sill.

Men nu så trivs jag när jag får ligga i spjälsängen som Peter monterat ihop. Nu ler jag mer och mer och är 1 månad och 2 dagar. Mamma är stolt över dig tjejen! Sen idag var jag med mamma och Peter och  handlade. Då sov jag också mest hela tiden. Man måste äta/sova för att växa =).

Hej svejs för denna gång

<3333333333

Fredag den 13:e!

Idag är det min första fredagen den 13:e, mamma tycker de är rätt läskigt, men jag tar det med en nypa salt. Jag hade jätte mycket vaken perioder inatt och ville ha en flaska till med 2 timmars mellanrum. Sista flaskan ville jag ha vid kl 04:00 och sen så höll jag mig i hela 6 timmar till kl 10:00. Mamma är sååå stolt.

Idag så började "sena" morgonen med att morfar gav mig flaskan och gosar med mig =) så mysigt ju. Sen ska mamma packa för mamma´s Peter kommer idag och vi ska följa med honom ner till småland på söndag, då ska jag göra en resa =).

Mamma är så otroligt stolt! Älskar min lilla Melina Maria Helena Victoria Vid <3


Mamma´s älskade Melina <3
Hejdå så länge
Mel <3Stolt morbrorStolt morbror....

Torsdag.

Idag har morfar haft mig en stund eftersom mamma åkte in till Surahammar och gjorde några ärenden. Jag fick ersättningen på nappflaska och sen var jag social med morfar från kl 09.30-11.00, jag har legat och lipat till morfar. Sen ska jag och mamma gosas idag när mamma kommer från tandläkaren som mamma ska till kl 14.00.

Mamma väntar på att jag ska ge henne svarsleendet, men jag har börjat studera hennes ansikte och lipas en massa så de lär ju komma snart =).
De har vart snöblandat regn idag, jag har fått se de genom fönstret för mamma har inte velat ta ut mig än, hon tycker fortfarande jag är lite snorig. Men jag får urvädrat rum som är svalt, så jag får min friska luft i alla fall.

<33333

Onsdag =)

Idag kanske jag och mamma får besök av Karin och Emelie, men vi får se, jag har vart lite snuvig så mamma vet inte ifall dem ska ta de idag. Men de är nog inte så stor fara bara dem inte är i mitt ansikte eller så.

Inatt så var jag faktiskt rätt trött, för jag hade många vaken perioder igår både med mamma, mormor och morfar. Jag har lekt med mamma, vi lekte lip leken. Mamma lipade och jag sökte ögonkontakt med mamma och lipade jag med. Jag är duktig nu och har fixerat min blick och följer föremål, så duktig och inte ens 1 månad Gammal. Mamma är så stolt!

Mamma är glad att de finns så många människor i min närhet som är rädda om oss och som finns där, tack <3. Idag har jag sovit mer och inte vart lika mycket vaken, men mamma hoppas att jag snart blir piggare. Men de positiva är ju att jag växer när jag sover =).

Hejdå för denna gång.Melina <3

Idag =)

Idag har morfar vart barnvakt till mig en stund medans mamma har vart i Hallstahammar och handlat lite och sen vart i Surahammar för att göra tungskrap. Jag har vart jätte snäll. Morfar tyckte jag lät lite förkyld idag, men mamma hoppas att de inte är så, jag är ju inte ens en månad gammal förrän den 14:e ju. Men de kan ju även vara att Melina fått ersättning upp i näsan, då kan de låta som dom är förkylda. Men jag ska ringa sjukvårdsupplysningen och höra. Mamma ska hålla mig varm och alla andra på avstånd.

Mamma glömde skriva att igår när vi var på vägningen så fick jag titta på en röd boll, jag följde den med blicken, se så duktig jag är inte ens en månad gammal. Stolt är mamma!!



Mammas lilla pärla

Vägning gjord idag.

Jag (Melina) hade gått upp till 3885g. Så de är en ökning på 200g på en vecka, superbra!. De var jättebra, så nu behöver jag inte väcka Melina längre utan nu får hon skrika själv när hon är hungrig. (Om de inte går för lång tid förstås) Melina hade även vuxit ytterligare 2 cm sen sist den 21/10, nu är hon hela 52 cm lång.. Och huvudmåttet har ökat idag med en cm till 37 från den 2/11.

Natten till idag var jag lite krånglig med mamma, hon skulle ge mig mat men jag kräktes upp större delen av maten jag fått i mig. Jag fick ligga hos mamma o sutta lite tröst tutte, mamma gick runt och vyssade mig, men inget hjälpte, jag kom inte till ro. Mamma gick då och väckte mormor kl 02:00 för mamma hade migrän, så då fick mormor ta hand om mig. Mamma gjorde flaskan med ersättning innan hon gick och la sig. Jag åt 50 ml och sen sov jag sött i mormor´s famn, man måste ju hamna på god fot med henne från början =).Jag somnade 02:30 o sov gott i min vagn inne hos mormor och morfar till kl 05:30. Sen fick jag min flaska igen och så sov jag till klockan 11:00. Sen gav morfar mig flaskan och sen fick jag sova en stund innan vi gick till vårdcentralen vid kl 13:30 då jag hade tid för vägning.


Det var även väldigt skönt att vara ute på promenad med mamma och mormor, de var inte alls kallt i luften och jag sov hela vägen. Nu ska jag passa på att vila lite innan mitt busfrö vaknar =).
Hejdå för denna gång!Lilla Melina <3


Fredag =)

Idag har jag vart och åkt vagn med mamma, de var skönt, jag sov största delen av tiden. Sen så har mamma ökat på min matmängd så istället för 100ml så äter jag 135 ml, då håller jag mig mätt längre. Jag tycker de är härligt att bli ompysslad. De är skönt att känna att man är älskad av så många, och du ska veta Melina att mamma kommer alltid finnas här <3Lilla älskade Melina <3

Snö dag =)

Igår kväll och idag har jag sett snö för första gången i mitt liv, de är rätt kallt och så blir de blött när de landar. Men mamma ser till att jag är varm och go i vagnen. Jag tycker jätte mycket om att vara ute, när jag känner att vagnen vaggar då sover jag jätte gott. Vi får se ifall mamma och jag går ut med vagnen idag, men idag ska jag i alla fall bada i min balja, de tycker jag om när vattnet är skönt.

Inatt när mamma var vaken med mig var jag lite busig, jag ville inte sova, utan mamma fick ge mig en flaska ersättning och sen gå runt med mig en stund. Sen lades jag i vagnen och fick lyssna på min speldosa, då somnade jag så sött.

Nu är de dags för mamma att spana tills jag vaknar, för när jag vaknar vill jag ha mat. Hejdå så länge =)Visst är jag gullig?

Nu har mamma startat en blogg till mig.

Detta är min blogg som mamma upprättat, den kommer att handla om mig och min vardag, jag heter Melina Maria Helena Victoria Vid. Denna blogg kommer vara kul för mig att läsa när jag blir äldre. Vid detta tillfälle när mamma upprättade bloggen är jag 3 veckor gammal.

Den 13 oktober åkte mamma in med sin pojkvän (Peter) till familjecentrum (typ en vårdcentral) för att hon fått en liten blödning. Alla värden var bra vid testerna, det enda va att mamma hade lite glukos i urinet, detta pga att hon druckit ett glas läsk tidigare. Mina hjärtljud lät bra och barnmorskan sa att det inte skulle vara någon fara. Då åkte mamma och Peter hem igen
.

Men på kvällen fick mamma ont i magen och då tog mamma ett bad, efter det gick vattnet lite, de sipprade ut lite åt gången, då ringde mamma hem till mormor klockan var väl mellan 23:00-00:00 och berättade att hon hade ont på båda sidorna i magen. Mormor rådde mamma att ringa till Kalmar förlossning.

Mamma ringde till Kalmar förlossning  och hon berättade hur de kändes och att vattnet hade gått, då sa dem att dem ville ha in mamma på undersökning. Jag var busig i mammas mage hela vägen till förlossningen. När mamma och Peter kommit in till förlossningen så kopplade dem upp CTG och fick då se att mina hjärtljud var bra, och sen kunde man se styrkan på verkarna. Mamma fick stanna kvar, mamma fick ta en dusch och sen lägga sig ner i sängen ett tag. Efter en stund fick mamma ta ett bad i avslappnande syfte, efter badet var mamma "4 cm öppen och med tunna väggar". Sen så andades mamma genom varje verk. Sen provade mamma lite olika smärtlindringar, hon testade sterila vatten injektioner framtill (hade ej ont i ryggen så, den smärtlindringen stack lite som getingstick ett tag, sen vart de varmt), sen fick hon värmedynor, en i ryggen och en över ljumskarna. Sen testade även mamma akupunktur med 10 st nålar, en mellan ögonen b.la på näsroten sen på benen och en i handen, de var rätt skönt. Mamma använde även lustgas.Verkarna dem vart starkare och starkare, sen när mamma var fullt öppen så tog det ett tag innan hon fick börja krysta ut mig. Min mamma kämpade med hjälp av Peter och lilla jag var ute kl 13:03 och jag skrek innan jag var helt ute, jag var en 10 poängs bebis, dvs alla apgar poäng (hudfärg m.m) fick jag 10,10,10 på, de är sällsynt, de vanligaste är att man får 9,10,10 pga att man är lite blå i huden. Men jag är ju en unik bebis. Jag var inte blå trots att mina hjätljud var lite ansträngda i slutet.

TIPS! Mamma var jätte trött i slutet av krystningsskedet. Hon orkade inte ta i, då sprutade dem in nån slags näs spraj som skulle hjälpa till och förstärka verkarna, detta rekommenderar jag starkt! Man fick ny energi och orkade krysta. Man fick två stycken sprut i varje näsborre efter varje verk.

Lite fakta :
Namn: Melina Maria Helena Victoria Vid
Föddes den: 14 okt
Klockan: 13.03
Födelsevikt: 3560g
Mest lik: Min mamma så klart, men även släktdrag på mammas sida, liknar mammas syskon en del =).
Ammades: i 2 veckor
Gillar att: Vara uppe i famnen och känna närhet, när jag får mat, ny blöja,bli runtburen så jag får titta på saker, samt när jag får lyssna på min speldosa och någon vaggar mig i vagnen.
Gillar inte: Att ligga ensam och somna.
Stjärntecken: Vågen

Nej nu måste mamma ta hand om mig, jag ligger i vagnen och ska försöka sova lite.
Hejdå för denna gång.Här var jag inte så gammal =)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0